Caydy, 18 jaar, 8 maander ervaring als schilder

WELA012

De 18-jarige Caydy heeft het voorbije jaar 8 maanden ervaring opgedaan in onze ateliers schilderen.

Naast deze werkervaring heeft hij ook leren omgaan met de belangrijkste attitudes om goed te kunnen presteren in een werkomgeving.

Na het volgen van deze opleidingen bij Werken en Leren Antwerpen vzw heeft hij de vruchten hiervan kunnen plukken en is hij sinds 15 februari tewerkgesteld bij Quality Painting.

Melissa, 18 jaar, 10 maanden ervaring als metser

WELA001

Melissa ging bij WELA de uitdaging aan om te starten in een opleiding die vooral gedomineerd wordt door mannen, en doorbrak zo het stereotype mannelijke beeld van deze sector. 

De opleiding die Melissa volgde en de ervaring die ze hier opbouwde, omvat diverse sectoren: metsen, schilderwerken, houtbewerking,...

Momenteel heeft Melissa 10 maanden ervaring.

Samba, 18 jaar, 10 maanden ervaring als lasser

WELA009

Samba Dia, een jongen van 18 jaar, neemt actief deel aan onze opleiding lassen.

Sinds 2010 heeft Samba de beslissing gemaakt om zijn ervaring op te bouwen in verschillende sectoren, waaronder lassen, zagen, schilderen, boren,... Met als doel om met deze bagage vervolgens een kans te wagen op de arbeidsmarkt.

Samba heeft momenteel 10 maanden ervaring en is nog steeds één van de enthousiaste jongeren die hun ervaring doet groeien bij Werken en Leren Antwerpen.

 

De ervaring van Samba

Naast werkervaring leer je ook omgaan met verschillende projecten en attitudes.

Zo heb ik vooral geleerd om behulpzaam te zijn, waardoor ook anderen sneller te hulp schieten wanneer ik zelf met een probleem zit.

Een ander pluspunt is dat we met alle vragen terecht kunnen bij onze chef en dat we hierdoor enorm kunnen bijleren. We krijgen ook de tijd om alle projecten zelf af te werken.

De diverse projecten zorgen ervoor dat we op verschillende gebieden ervaring kunnen opdoen en bieden ook de nodige afwisseling.

 

Tom, 16 jaar, 1 jaar ervaring als medewerker renovatieproject

WELA005

Voor Tom was zijn start in het brugproject de kans om werk en opleiding te combineren, om wat hij leerde meteen in de praktijk om te zetten en hiervoor reeds een vergoeding te krijgen.

Buiten de kans om technische ervaring op te doen, bood het hem vooral de kans om nog te werken aan stiptheid en beleefd en respectvol omgaan met collega’s en chefs. Vooral dit laatste ervaart Tom als een groot pluspunt.  

Na een jaartje ervaring opgedaan te hebben in het project Renova, slaagde Tom erin een baan te vinden bij een dakwerker.

 

VooTom was zijn start in het brugproject de kans om werk en opleiding te combineren, om wat hij leerde meteen in de praktijk om te zetten en hiervoor reeds een vergoeding te krijgen.  Buiten de kans om technische ervaring op te doen, bood het hem vooral de kans om nog te werken aan stiptheid en beleefd en respectvol omgaan met collega’s en chefs.  Vooral dit laatste ervaart Tom als een groot pluspunt.  Na een jaartje ervaring opgedaan te hebben in het klusjesteam, slaagde Tom erin een baan te vinden bij een dakwerker.Voor Tom was zijn start in het brugproject de kans om werk en opleiding te combineren, om wat hij leerde meteen in de praktijk om te zetten en hiervoor reeds een vergoeding te krijgen.  Buiten de kans om technische ervaring op te doen, bood het hem vooral de kans om nog te werken aan stiptheid en beleefd en respectvol omgaan met collega’s en chefs.  Vooral dit laatste ervaart Tom als een groot pluspunt.  Na een jaartje ervaring opgedaan te hebben in het klusjesteam, slaagde Tom erin een baan te vinden bij een dakwerker.

Silvy, 16 jaar , 1 jaar ervaring in de verzorging

WELA015

Silvy startte bij WELA in een brugproject tijdens haar opleiding tot logistiek assistent. Gedurende 4 maanden deed ze ervaring op in deze functie binnen een Woonzorgcentrum.

Na deze periode groeide ze door in de functie van berjaardenverzorgster. Om een nog bredere ervaring op te kunnen doen binnen de zorgsector, stond Silvy de laatste 3 maanden van haar traject in een kleuterklasje waarin ze ondersteuning bood aan de kleuterjuf.  Zo kon ze ook al wat ervaring opdoen met deze doelgroep.  

Nu haar brugtraject erop zit, wordt haar harde werk beloond met een contract als bejaardenverzorgster bij de werkgever waarbij ze haar eerste ervaringen binnen het brugproject opdeed.